Tästä pääset takaisin saunarinki.fi sivulle

Haluatko tapahtumasi kalenteriin? Klikkaa tästä

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Sauna-Seremonia ja luonnon voimat

9 elokuun @ 15:00 - 11 elokuun @ 14:00

€275

Tämä on erityinen mahdollisuus oppia saunaseremoniaa pienessä maks. 10 hengen ryhmässä upeassa erämaakohteessa Kotakylässä Juuassa.

Sunnuntaina meillä on käytössämme kajakkeja ja kanootteja, joilla saamme yhteyden paikalliseen Vaikkojärveen.

Liettualaisen saunamestarin Justina Maslauskaiten ja paikallisen shamanismin opettajan Helena Karhun kanssa.

Justina kertoo:

”Sauna on hyvin vanha perinne monissa muinaisissa kulttuureissa. Sen tarkoitus ihmiselle on vahvistaa, uudistaa tai parantaa sisältäpäin. Höyryhuoneesta tulee pyhä tila, jossa voi palauttaa fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin, sukeltaa syvemmälle ruumiin ja maan hyvyyteen, tietoon ja sisäiseen viisauteen. Se on paljon erilaisempi kuin mikään muu hoitokeino tai reitti sisäisen viisauden lähteelle. Saunassa luomme kosmiselle vedelle ja kosmiselle tulelle aivan erityisen tilan Kosmisen tanssiin, jossa meissä jokaisessa voidaan vaalia suhdetta henkeen ja jumalallisuuteen.

Miten voimme luoda Saunaseremonian käyttämällä luontoelementtejä ja soveltamalla niitä saunassa? Mitä henkilökohtaisen elämän asioita saunaseremoniassa voi käsitellä ja vaalia? Usein arkimaailmassa keskitymme saunan tekniikkaan, mutta luotan siihen, että aina on paljon muutakin – on maa, jossa aiomme järjestää seremonian, ja joka antaa meille sillä hetkellä tarvittavan ja tilan. Millaisia kasveja siellä kasvaa? Mitä tarinoita kivistä on kerrottu? Millaisia vesien energioita virtaa ympärillä? Kaikki liittyy syvästi yhteen ja paljastaa meissä henkilökohtaiset suhteemme ulkopuoleiseen maailmaan ja tapaamme peilata näitä yhteyksiä sisällämme.

Saunassa olemme suorassa yhteydessä luonnonvoimiin, sen erilaisiin elementteihin näkyvien ja näkymättömien maailmojen kanssa.
Toteutamme itseämme Auringon ja Vesien energioilla, sekä tutkimme oman kehomme virtausta ja olotilaa. Yksinkertainen havainto – ja anna itsesi olla. Sula höyryn, kasvien, vesien, äänien virtaukseen, anna itsesi puhdistautua ja syntyä uudelleen tässä hetkessä.

Saunan pyhä tila on lempeän muutoksen paikka. Joten miten ymmärrämme ja luomme tämän tilan, mitkä elementit ovat tärkeitä? Tutkikaamme ja oppikaamme luomaan seremonia yhdessä ja toistamaan jumalallista luomisprosessia yhteisluoden!

Ohjelmamme:

Perjantai:
Saapuminen. Voit saapua milloin tahansa klo 15.00-18.00.
18.00 Yhteinen tuli, yhteinen piiri. Rummun kutsu yhteiseen viikonloppuumme.
Sauna, uinti, rentoutuminen.

Lauantai:
Aamu: meditaatio ja yhteys maahan, siihen maaperään, jossa olemme (Helena) (1 tunti)
Ennen lounasta: kävelyä metsässä tai ympäristössä. Opetellaan yhdistymään tiettyihin kasveihin, enimmäkseen puihin. Puiden ja muiden kasvien oksien poiminta Saunaseremoniaa varten. (kävely Helena, selityksiä Saunassa Justina) (2-3 tuntia)

Lounas
Lounaan jälkeen: Puhumme luonnonvoimista ja elementeistä, joita käytetään saunassa (esim. suola). Valmistetaan vasta. Keskustellaan saunakulttuurista ja kansanparantamisessa. (Justina, Helena) (2-3 tuntia)

Illallinen (kevyt ateria)
Saunaan valmistautuminen, päivän aikana kerättyjen elementtien valmistaminen. (1 tunti) (Justina)
Saunaseremonia (4-5 tuntia) (Justina)
Reflektiot seremoniasta, iltapalat saunan jälkeen

Sunnuntai:
Aamun rentoutuminen. Valinnainen puhekeppi-piiri, aamumeditaatio ja uintia järvellä. Mahdollisuus meloa kanootilla tai kajakilla Vaikkojärvellä.
Onko tämä kurssi minulle?
Kurssi ei vaadi erityisiä tietoja tai kokemusta. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön. Huomioi, että kurssipaikka ei ole esteetön ja vaatii normaalia liikkumista.
Työskentelemme pienessä ryhmässä max. 10 osallistujaa.

Kurssipaikka:
Kotakylä, Juuka, Pohjois-Karjala:

Kotakylä on kuin oma salainen maailmansa erämaajärven rannalla erillään modernin ajan kiireistä ja stressistä. Kotakylässä voit palata juurillesi ja olla välittömässä yhteydessä luontoon. Majoittuminen on kodissa tai voit tuoda oman telttasi.
Kotakylässä on upea käsinveistetty saunamaailma, jossa on viisi erilaista saunaa, mm. erityinen Muasauna sekä savusauna. Kotakylässä on erilaisia kota-vaihtoehtoja majoittumiseen. Kotakylässä on käytettävissä mm. kajakkeja, kanootteja ja sup-lautoja.

Osoite: Kotakyläntie 197, 83900 Juuka

Lue lisää: https://www.kotaloma.com/

Kurssin ohjaajat:

Justina Maslauskaite:
Justina on psykologi ja kehotyöntekijä hierontaterapiassa, jossa hän soveltaa erilaisia tekniikoita työskennellessään ihmisen fyysisen, emotionaalisen ja henkisen kehon kanssa. Hän on polynesialaisen MA-URI®️ Healing Artsin harjoittaja. Justina on ollut vuosikausia kiinnostunut alkuperäiskansojen kulttuureista ja käytännöistä, sekä välittää balttialaista kulttuuriperintöä ja viisautta. Saunaperinne on hänelle yksi rakastetuimmista tavoista vaalia ja parantaa ihmiskehoa ja sielua. Hän on oppinut balttialaisesta saunaseremonian periaatteista ja kuinka voimme soveltaa luonnonvoimia saunassa. Suurimman osan vapaa-ajastaan hän viettää villissä luonnossa ja tutkii maan viisautta.

Justina on rakastunut pohjoiseen luontoon, ja tämä on neljäs kerta, kun hän vierailee meillä Pohjois-Karjalassa.

”Saunaseremoniat Justinan kanssa Munajärven rannalla Lapissa ja viime kesänä Kotakylässä Juuassa ovat olleet yksiä elämäni kauneimpia kokemuksia. Tunsin Justinan syvän yhteyden ja ymmärryksen puiden henkiin ja niiden parantaviin ominaisuuksiin. Vaikka olenkin ollut saunassa lukemattomia kertoja koko elämäni ajan, en ole koskaan ennen kokenut niin paljon parantavaa puuhenkeä ja erilaisia tapoja käyttää puuta saunassa. Tapa, jolla Justina käytti vastoja hoitaessaan minua saunassa, oli saunaterapiaa tai kansanparannusta parhaimmillaan.

On mielenkiintoista, että hän on koulutettu psykologi, ja kuinka hän integroi kaiken oppimansa luonnollisuuteen. Baltiassa lääketiede, tiede, ja kansanparannus on vielä niin luonnollisessa ja kauniissa synergiassa, josta meillä Suomessa on paljon opittavaa. Olen niin innoissani saadessani olla hänen ja teidän kaikkien kanssa Vaikkojärven rannalla Juuassa, Pohjois-Karjalassa!“ Helena

Helena Karhu
Olen syntyperäinen pohjoiskarjalainen shamanismin opettaja ja harjoittaja, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus). Elämäntyöni liittyy kansantietämyksen muistamiseen ja kehittämiseen perustamassani Karhun Talossa (www.karhuntalo.com). Teen myös jatko-opintoja Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen suomalaista shamanismia. Olen Pielisen Tietäjäkeskus ry:n puheenjohtaja ja perustajajäsen.
Minulla on ihanat 11-vuotiaat tanskalais-suomalaiset kaksoset. Palasin vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja sitä ennen olen asunut myös Espanjassa, Liettuassa, Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henget kutsuvat minua kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä luonnonhenkisestä traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet.
Minulle Pohjois-Karjalan luonnon pyhät paikat ovat maailman pyhimpiä luonnon paikkoja ja sielun kotini, josta voi jatkuvasti oppia yhä enemmän maailmasta, tietoisuudesta ja sielun kasvusta yhteydessä kaikkeen elolliseen.

Ilmoittautuminen:

Osallistumismaksu on 275 EUR sis. 24 ALV%, kurssin sisältö.
Voit ilmoittautua mukaan kurssille sähköpostitse: info@karhuntalo.com

Tämän lisäksi on majoitus kotakylässä kodassa tai omassa teltassa 2 vrk sis. savusauna, perjantain illallinen ja lauantain ja sunnuntain lounas yht 175 EUR (sis. ALV) / per henkilö. Jokainen tuo omat ruokansa ja pitää huolta ruokailuistaan kurssin aikana.

Kotakylässä on ulkokeittiö ruoanlaittoa varten. Lisätietoa osallistujakirjeessä.

Kurssimaksu ei sisällä matkoja eikä matkavakuutusta.

Harkitse huolellisesti, ennen kuin ilmoittaudut kurssille, sillä kurssille on sitovat ilmoittautumiset. Luethan Karhun Talon varaus- ja peruutusehdot sekä vastuuvapautus-säännöt: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Huomioithan, että tälle kurssille on normaalia tiukemmat peruutusehdot ja sitova ilmoittautuminen, johtuen hyvin pienestä ryhmästä ja kansainvälisen vieraan matkakustannuksista. Kiitos ymmärryksestäsi! ❤

Kaunista tulevaa kesää kaikille!

Tiedot

Alkaa:
9 elokuun @ 15:00
Loppuu:
11 elokuun @ 14:00
Hinta:
€275
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.karhuntalo.com/fi/saunaseremoniakurssi

Järjestäjä

Karhun Talo
Sähköposti
info@karhuntalo.com
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Kotakylä
Kotakyläntie 109
Juuka,Pohjois-Karjala83900
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto